Agregátor obsahu

Zpět Vedení Středočeského kraje v úterý 31.10. 2023 zavítalo do Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi

První zastávkou radních byla společnost Continental Česká republika, která v Česku působí už přes 20 let a zaměřuje se mimo jiné i na elektronické komponenty a high-tech součástky do aut, jako jsou palubní desky, multimediální systémy nebo bezpečnostní prvky. Hlavním cílem návštěvy bylo seznámení se s fungováním velké a úspěšné firmy, kde proběhla i diskuze o možnostech spolupráce s místními středními školami technického zaměření. Návštěvu si nenechali ujít Hejtmanka Petra Pecková, náměstek Jiří Snížek, Jana Skopalíková - radní pro životní prostředí a zemědělství, Milan Vácha - radní Středočeského kraje pro oblast vzdělání a sportu a Libor Lesák, radní pro oblast investic, majetku a veřejných zakázek.


Druhou zastávkou vedení Středočeského kraje v rámci výjezdu do Brandýse byla firma Servis - Centrum CZ. Jedná se o společnost zabývající se opravami a pronájmy nákladních vozidel a komunální techniky. Během návštěvy proběhla diskuze radních se zástupci firmy o zájmu o učňovské či maturitní vzdělání technického zaměření. Firma totiž dlouhodobě pociťuje nedostatek kvalifikovaných technických pracovníků. Dalším diskutovaným tématem byla problematika odpadového hospodářství ve vztahu k činnosti servisu.


Třetí zastávkou delegace Středočeského kraje v Brandýsu nad Labem byla společnost Tvin CZ, výrobce zmrzlinových kornoutů a obalů, který působí na trhu od roku 1991 a můžete ho také znát pod bývalým názvem TVIN.  Hlavními tématy diskuze byla zaměstnanost v regionu. 


Na závěr návštěvy Rady Středočeského kraje v regionu Brandýs nad Labem – Stará Boleslav bylo naplánováno setkání se starosty okolních obcí a občany na městském úřadě. Hejtmanka Petra Pecková společně s radními zde diskutovali o celé řadě témat. Mezi hlavními body debaty byla digitalizace a bezpečnost, nemocnice a zdravotnictví, finance, sociální oblast, veřejná a silniční doprava, školství, regionální rozvoj, majetek a investice, životní prostředí a zemědělství. Každé oblasti se chopil příslušný radní dle svého resortu.


Setkání bylo přínosnou příležitostí pro výměnu názorů mezi vedením kraje a zástupci regionu. Starostové i občané tak mohli sdílet své podněty a připomínky přímo s členy Rady Středočeského kraje.