Agregátor obsahu

Zpět Další krok v přípravě obchvatu Kralup nad Vltavou. Radní schválili sdružení firem, které zajistí představební přípravu

Příprava silničního obchvatu Kralup nad Vltavou, tedy jedna z částí dlouho očekávané propojky dálnic D7 a D8, má za sebou další krok. Radní na svém dnešním zasedání odsouhlasili uzavření smlouvy na představební přípravu s vítězným sdružením stavebních firem. Hodnota zakázky je bezmála 284 milionů korun.

Středočeský kraj vybral sdružení stavebních firem, které zajistí představební přípravu obchvatu Kralup nad Vltavou, resp. části propojky mezi dálnicemi D7 a D8. Zadavatelem a administrátorem veřejné zakázky je Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraj. Radní na svém dnešním zasedání schválili znění smlouvy a potvrdili vítězné sdružení stavebních firem.

V rámci představební přípravy, tedy první fáze celé propojky, necháme postavit 2 nové mosty a množství přeložek stávajících komunikací, čímž dojde k založení částí nových mimoúrovňových křižovatek. Součástí stavby jsou také přeložky inženýrských sítí a rekultivace stavbou dotčených pozemků,“ jmenuje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky byla 376 milionů korun. Zakázku však získá sdružení firem s názvem OBCHVAT KRALUP (Herkul, Pohl a Viamont Servis) s nabídnutou cenou necelých 284 milionů korun.

Celou propojku chce kraj dokončit v roce 2030. Pokud půjde vše dobře, představební příprava začne v příštím roce.


© ilustrační obr. Mapy.cz

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00

Středočech - mobilní aplikace