Agregátor obsahu

Zpět Kraj opraví silnici u Ovčár

Motoristé využívající silnici II/331 v okolí Ovčár se dočkají výrazných změn. Radní na svém dnešním zasedání schválili několik etap velké rekonstrukce a vyhlášení nadlimitní veřejné zakázky na stavební práce v otevřeném řízení. Dílo je rozděleno do dvou velkých zakázek za předpokládanou cenu 203,2 milionu korun. Administrátorem a zadavatelem zakázky je Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje.

Více než 203,2 milionu korun by měla stát rekonstrukce části silnice II/331 mezi Brandýsem nad Labem-Starou Boleslaví a křižovatkou se silnicí I/9 v Klech na Mělnicku. Krajští radní dnes schválili vyhlášení nadlimitní veřejné zakázky na stavební práce a rozdělení do dvou částí. „ Konkrétně jde o úseky od Ovčár po křižovatku se silnicí III/24417 vedoucí do Lhoty a od Ovčár do Chrástu. V prvním případě je úsek dlouhý více než tři kilometry, ve druhém jde o úsek dlouhý dva a půl kilometru,“ upřesňuje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

Návrh rekonstrukce vozovky je řešen v souladu se závěry diagnostického průzkumu. V rámci rekonstrukce dojde k odfrézování části stávajících asfaltových vrstev, k výměně konstrukce v krajích vozovky, provedení na místě recyklované vrstvy a položení nového asfaltového souvrství. Součástí rekonstrukce je i oprava mostu.

První etapu předpokládáme zahájit na začátku roku 2025 a v tomtéž roce ji dokončit. Druhá etapa by měla být zahájena až po dokončení první etapy. Předpokládáme, že dokončení obou staveb bude v roce 2026.


© Google

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00

Středočech - mobilní aplikace