Agregátor obsahu

Zpět Město Kutná Hora ve spolupráci s IDSK modernizuje autobusové zastávky

Vedení města Kutná Hora si uvědomuje důležitost a význam autobusových zastávek pro celkovou spokojenost cestujících se službami systému PID ve Středočeském kraji a věnuje jim pozornost, kterou si oprávněně zaslouží. V loňském roce Kutná Hora oslovila IDSK s žádostí o pasport zastávek na území města, jehož cílem bylo zvýšit komfort, bezpečnost a celkovou úroveň veřejné dopravy ve městě jak pro jeho občany, tak i pro stále rostoucí počet turistů, kteří pro návštěvu města využívají veřejnou dopravu. Výsledkem pasportu bylo několik návrhů na drobnou a finančně nenáročnou úpravu vybraných zastávek, jež však významným způsobem zvyšují jejich bezpečnost i užitnou a estetickou hodnotu.

V letošním roce byla v úzké spolupráci města, IDSK, Policie ČR i místních obyvatel realizována úprava vodorovného dopravního značení vybraných zastávek v Masarykově a Vítězné ulici, centru města, Malíně a na Karlově. Tato úprava přinesla zejména omezení nežádoucího parkování osobních automobilů v zastávkových zálivech, čímž se konečně podařilo zajistit autobusům PID bezkolizní zajíždění přímo k zastávkové hraně a umožnit tak hlavně osobám se sníženou schopností pohybu a orientace (ale i např. rodičům s kočárky) skutečně bezbariérové cestování.

Rád bych touto cestou poděkoval těm, kteří se na úpravách podíleli, tedy zejména vedení města Kutná Hora v čele s panem starostou Seifertem za podporu projektu, dále odboru dopravy a silničního hospodářství za administrativní zpracování úprav zastávek, dopravnímu koordinátorovi města panu Radimu Fedorovičovi za pomoc s výběrem vhodných zastávek, poručíkovi Zdeňku Žákovi za cenné rady z oblasti bezpečnosti silničního provozu a v neposlední řadě i naším specialistům za odbornou přípravu celého projektu,“ uvedl Zdeněk Šponar, ředitel IDSK.

Projekt vylepšení autobusových zastávek není pouze technickou záležitostí, ale i výrazem závazku města Kutná Hora k udržitelnosti a kvalitě života jeho občanů. Věříme, že investice do veřejné dopravy přispívají k vytváření udržitelného městského prostředí, které podporuje ekologičtější formy dopravy a snižuje emisní zatížení, což je něco, co si město, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, rozhodně zaslouží.

(foto č. 1): Před úpravou vodorovného značení často docházelo k parkování osobních aut v autobusových zálivech, což autobusům znemožňovalo do zastávky řádně vjet a cestující tak byli nuceni vystupovat přímo do vozovky. To už je dnes naštěstí minulostí – viz foto č. 2 a 3)


foto 1


foto 2


foto 3

 

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00

Středočech - mobilní aplikace