Agregátor obsahu

Zpět Rada kraje uvolnila milion korun na podporu regionů nejvíce zasažených povodněmi

Rada Středočeského kraje na svém dnešním zasedání uvolnila milion korun na pokrytí prvotních nákladů ke zmírnění následků povodně v nejvíce postižených regionech. Finance tak směřují Moravskoslezskému a Olomouckému kraji. Jedná se o poskytnutí maximální možné částky, kterou může v rámci své pravomoci schválit Rada kraje, tedy 500 000 Kč pro každý z uvedených krajů.

Finance jsou určeny ke zmírnění následků povodní a podpoření obnovy postižených oblastí. „ V tuto chvíli uvolňujeme maximum, co jde. Bohužel nám zákon neumožňuje jako krajské radě schválit vyšší částku, o tom musí rozhodovat zastupitelstvo. To se ale sejde až po volbách a já věřím, že se k pomoci pro postižené kraje vrátí,“ uvedla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková.

Středočeský kraj na podporu zasažených regionů realizuje mnoho aktivit. V průběhu víkendu spustil registrační formulář k dobrovolnické činnosti, do kterého se zapsalo zhruba 300 zájemců. Ve středu realizoval na Krajském úřadě Středočeského kraje ve spolupráci s Potravinovou bankou pro Prahu a Středočeský kraj sbírku, kam mohli zaměstnanci přinášet základní potraviny či hygienické potřeby. Současně kraj uspořádal rychlou sbírku pro tři konkrétní zasažené obce v Moravskoslezském kraji. Lidé mohli během včerejšího dne a dnešního dopoledne na dvě místa v kraji přinášet techniku, jako jsou například vysoušeče, náhradní zdroje energie či potřebné nářadí, a také věci na úklid a trvanlivé potraviny. Tato materiální pomoc bude během dnešního dne do obcí Brantice, Karlovice a Zátor distribuována. „ Velmi děkuji všem, kteří se zapojili do organizace pomoci a současně i těm, kteří pomoc nabízeli. Mezi lidmi je obrovská solidarita,“ uzavírá Petra Pecková.

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00

Středočech - mobilní aplikace