Agregátor obsahu

Zpět Kraj svým školám přispěje částkou téměř 1,5 mil. Kč na zahraniční aktivity

Bezmála 1,5 milionu korun poskytne Středočeský kraj svým školám na mezinárodní aktivity. Příspěvky mohou využít na uhrazení dopravy, ubytování nebo vstupného během mezinárodních programů nebo například při soutěžích v zahraničí. Žádosti osmnácti škol dnes schválila rada kraje.

Zahraniční aktivity škol jsou samozřejmě velmi užitečné. Přispívají k rozvíjení jazykových dovedností, rozšiřují obzory a dávají žákům nahlédnout do jiných způsobů výuky ve školách nebo při praxích ve firmách. Mezi žadateli o příspěvek jsou jak gymnázia, tak odborné školy, jako například zdravotnická škola, obchodní akademie nebo stavební škola,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Nejčastějšími destinacemi pobytů za hranicemi České republiky jsou Německo, Maďarsko, Francie nebo Itálie. Nechybí ani Slovensko, Polsko nebo Srbsko.

Středočeský kraj kromě této podpory poskytuje ze svého rozpočtu svým školám v případě potřeby předfinancování a spolufinancování zahraničních projektů. Krajské školy mohou také využívat pro zpracování žádostí o dotaci v programu Erasmus+ i administraci realizační fáze bezplatnou pomoc Regionální dotační kanceláře, příspěvkové organizace kraje.

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00