Aktuálně: V kraji hrozí dle ČHMÚ nebezpečí vzniku požárů. Kraj byl povinen nařídit zvýšená bezpečnostní opatření. „Pálení čarodějnic“ lze za určitých podmínek uskutečnit. Více informací naleznete zde.

Agregátor obsahu

Zpět Na podporu sportu a volného času je připraveno 58 milionů korun z krajského rozpočtu

Celkem 58 milionů korun rozdělí letos Středočeský kraj na podporu sportovních a volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže. Rada dnes projednala návrh na rozdělení dotací, definitivně ho bude schvalovat zastupitelstvo.

O finanční podporu z Fondu sportu a volného času žádají každoročně stovky subjektů. Je dobře, že máme v kraji tolik sportovních klubů, které vedou děti a mládež k aktivitě a ke zdravému životnímu stylu. Ať už jsou to fotbalové týmy, atletické kluby, tenis, plavání, tanec, florbal nebo Sokol, a to jsem zdaleka neuvedl všechny. Z krajských peněz mohou dostat příspěvek na nové vybavení, opravy sportovních areálů, nebo například na organizaci akcí. Nezapomínáme ani na handicapované nebo vrcholové sportovce. Pro letošní rok jsme navíc oddělili podporu na nesportovní volnočasové aktivity, aby měli tito žadatelé větší pravděpodobnost získat dotaci. K rozdělení jsou 3 miliony korun, uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha. I přesto, že celková částka na letošní rok byla navýšena na 58 milionů korun, zůstalo mnoho žadatelů kvůli nedostatečné alokaci takzvaně pod čarou. Celkem jde o skoro 150 žádostí v celkové částce přesahující 16 milionů korun. 

Na podporu sportovních aktivit dětí a mládeže ze Středočeského Fondu sportu a volného času je pro rok 2024 vyhrazeno 55 milionů korun. Zhruba 920 000 korun je určeno na podporu handicapovaných sportovců, částka 2,57 mil. Kč je připravena na podporu vrcholového sportu. Na investiční podporu sportovních aktivit je ve fondu alokováno 35,3 mil. Kč a na neinvestiční podporu 16,18 mil. Kč.

Na podporu nesportovních volnočasových aktivit dětí a mládeže jsou k dispozici 3 miliony korun. O dotaci z Fondu žádali například junáci na obnovu táborového vybavení skautských oddílů, ekocentra a centra ochránců přírody chtějí příspěvek například na obnovu prostor klubovny.

Návrh na rozdělení dotací, který připravila hodnotící komise podle předem daných kritérií, dnes projednali krajští radní a doporučili ho ke schválení zastupitelstvu.  

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00