Agregátor obsahu

Zpět Středočeští radní schválili dalších 41 žádostí o kotlíkové dotace v celkové výši 6,7 milionu korun

 

Středočeští radní na svém dnešním zasedání schválili další přijaté žádosti, které vyhověly podmínkám Programu „Výměna zdrojů tepla na pevná paliva ve Středočeském kraji pro nízkopříjmové domácnosti 2.“ Rozdělí 6,7 milionů korun.

Středočeský kraj přijímá až do konce srpna 2024 žádosti o kotlíkové dotace pro nízkopříjmové domácnosti. „ V rámci páté vlny jsou oprávněnými žadateli jsou lidé v důchodu, v invalidním důchodu 3. stupně a ti, kteří pobírají příspěvek na bydlení. Ti, kteří by měli o dotace zájem, ale nesplňují podmínky mohou využít dotační program Nová zelená úsporám, který zajišťuje Státní fond životního prostředí,“ upřesnil Michael Kašpar, náměstek hejtmanky pro oblast financí a dotací. Radní dnes schválili 41 žádostí s celkovou dotací 6,7 milionů korun.

Od září 2024 dle zákona o ochraně životního prostředí již nebude možné provozovat kotle 1. a 2. emisní třídy a budou moci být v provozu pouze kotle na tuhá paliva, které splňují nejméně 3. emisní třídu. Zpravidla se jedná o kotle s datem výroby po roce 2000. Při provozování kotle, který nebude splňovat emisní požadavky po 1. září 2024 hrozí jeho provozovateli pokuta až 50 tisíc korun. Majitelé starých kotlů mohou požádat o dotaci až 180 tisíc korun na pořízení nového tepleného čerpadla nebo až 130 tisíc korun v případě kotle na biomasu.

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00