Agregátor obsahu

Zpět Středočeští záchranáři budou vyjíždět z nové výjezdové základny v Hradištku

Od dnešního dne budou záchranáři vyjíždět z nové výjezdové základny v Hradištku na Praze-západ. Nová základna zkrátí čas dojezdu záchranářů.

Středočeská záchranná služba rychle zareagovala na podnět obce Hradištko ohledně plánované rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše, na uzavírku Štěchovického mostu, který je kompletně uzavřený od 22. dubna do konce roku 2024, a na další uzavírky v okolí, které vzniknou v důsledku rekonstrukce silnic v Davli a na Benešovsku. Vzhledem k tomu, že by se kvůli uzavírkám prodloužily dojezdové časy záchranářů a nesplnila by se tak zákonná lhůta dojezdu posádek k pacientům do 20 minut, otevřeli jsme nové výjezdové stanoviště v Hradištku.

Každá uzavírka silnice nebo rekonstrukce mostu dokáže znepříjemnit život řidičům i lidem v okolí. Ale životy nesmějí byt ohroženy. Díky vstřícnému postoji obce Hradišťko, která dokázala v krátkém čase poskytnout nové místo pro výjezdovou základnu a díky rychlosti naší záchranky, která stanoviště rychle připravila, je zajištěno, že uzavírky nebudou mít žádný vliv na poskytování akutní péče a sanitky rozhodně nebudou mít kvůli opravám zpoždění. Jde o skvělou spolupráci samosprávy a složek IZS," řekla hejtmanka Petra Pecková.

„Všichni chceme jezdit po opravených silnicích a komunikacích, ale občas se opravy nevyhnou místům, kam by se pomoc díky tomu nedostala včas. Pak prostě musíme najít řešení a nám se to díky našim starostům opravdu daří. V tomto případě patří velké díky zejména samotné obci, která našla jak vhodné prostory, tak připravila zázemí," uvedl Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví.

Nová základna vznikla ve spolupráci s obcí Hradištko v bývalé administrativní budově Tiskárny Hradištko. Náklady na rekonstrukci, 600 tisíc korun, zaplatila obec. Záchranáři mají k dispozici denní místnost, kuchyňské zázemí, dva pokoje a sociální zařízení.

„Poděkování patří všem, kteří se na stavebních úpravách a přípravě prostor podíleli. Zřízení stanoviště záchranky přímo v obci je v nastávajícím období velkým přínosem a jistotou pro všechny obyvatele“, uvedl ředitel MUDr. Pavel Rusý.

Na novém výjezdovém stanovišti bude sloužit 24 hodin denně 7 dní v týdnu dvoučlenná posádka v režimu RZP, tedy řidič a zdravotnický záchranář, nebo sestra se specializací.




 

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00