Agregátor obsahu

Zpět Ve Dvořákově památníku se bude konat Festival ZUŠ Středočeského kraje

 

Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě se stane dějištěm Festivalu základních uměleckých škol Středočeského kraje. Radní dnes projednali návrh na finanční podporu z krajského rozpočtu ve výši 200 000 korun. Dotace ještě podléhá schválení zastupitelstvem.

„Festival je pro žáky základních uměleckých škol vyvrcholením jejich celoroční, případně mnohaleté práce. Setkání mladých hudebníků a výtvarníků nebo žáků literárně-dramatického oboru je pro všechny účastníky příležitostí ukázat svůj talent a zároveň vidět a slyšet své vrstevníky. Současně jde o poděkování jejich pedagogům za kvalitní přípravu,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Už 16. ročník festivalu ZUŠ Středočeského kraje, který se bude konat 7. května 2024, navazuje na krajská a národní kola soutěží pro ZUŠ vyhlašovaná Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Během akce se představí na 80 mladých umělců z hudebního, výtvarného a literárně-dramatického oboru. Pořadatelem festivalu je ZUŠ Příbram.

Ve Středočeském kraji je aktuálně 68 základních uměleckých škol. Pod správou kraje jich je 11, většinu zřizuje město a část je soukromých.


Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00