Agregátor obsahu

Zpět Dvě krajská sociální zařízení se dočkají rekonstrukce. V Domově u Anežky vznikne přístavba s 18 novými lůžky

Radní na dnešním zasedání schválili vyhlášení dvou podlimitních veřejných zakázek v krajských sociálních zařízeních. Jedná o se o přístavbu v Domově U Anežky a také rekonstrukci komunikací v areálu Domova Pod Lipami Smečno.

Domov u Anežky v obci Luštěnice plánuje přístavbu budovy, ve které se bude nacházet nová jídelna s kuchyní a také společenské prostory pro klienty . „Díky přístavbě dojde k rozšíření domova o jedno patro s 18 novými lůžky. V současnosti v zařízení je 62 klientů, kteří bydlí v 31 dvoulůžkových pokojích,“ upřesňuje radní pro oblast sociálních věcí Martin Hrabánek. Zařízení funguje jako domov se zvláštním režimem a pečuje o klienty s chronickými duševními onemocněními, nejčastěji se stařeckou demencí, kteří již nezvládají péči sami o sebe a každodenní úkony bez pomoci druhých. Předpokládané náklady činí 102 milionů korun.

Druhé vyhlášení veřejné zakázky ve zjednodušeném podlimitním řízení se týká Domova pod Lipami v Smečnu, který je jednou z největších krajských příspěvkových organizací a provozuje domov pro seniory, domov pro osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení a týdenní a denní stacionář pro seniory. V domově plánují opravit stávající komunikace v areálu zámeckého parku, ve kterém se sociální zařízení nachází. „Cílem je zajistit bezpečný provoz a především pohyb klientů a zaměstnanců domova. Odhadem by rekonstrukce měla vyjít na 21 milionů korun,“ upřesňuje radní Hrabánek.

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00