Agregátor obsahu

Zpět Kraj rozdělí mezi poskytovatele sociálních služeb mimořádnou dotaci ve výši 20 milionů korun

Radní na dnešním zasedání doporučili zastupitelům vyhlášení mimořádného dotačního řízení na rok 2024 v celkové výši 20 milionů korun. Poskytovatelé sociálních služeb zařazení v krajské Síti budou moci požádat o mimořádné finance na úhradu svých neinvestičních nákladů spojených především s navýšením kapacit či úvazků poskytovaných sociálních služeb.

Mimořádné dotace budou určeny pro poskytovatele sociálních služeb nově zařazených v krajské Síti poskytovatelů. Finance na tuto mimořádnou dotaci pochází ze zákonné rezervy, kterou si kraj ponechává z celkové alokace finančních prostředků přidělených ze státního rozpočtu na financování nových kapacit sociálních služeb.

„Středočeský kraj je oblastí s nejvyšším počtem obyvatel, a tak jsou rovněž i sociální služby velmi vytížené. Současně se v tzv. Síti nachází 258 poskytovatelů sociálních služeb, které nabízejí téměř na šest stovek služeb. Každoročně se snažíme tuto síť rozšiřovat a proto vítám, že si instituce v rámci mimořádného kola dotačního řízení rozdělí celkem 20 milionů korun právě na podporu nově zavedených služeb,“ vysvětluje radní pro sociální oblast Martin Hrabánek.

O mimořádné finance, pokud zastupitelé vyhlášení mimořádného dotačního řízení schválí, budou moci poskytovatelé sociálních služeb žádat prostřednicím webové aplikace od 26.7. 2024 do 31.7.2024.

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00