Agregátor obsahu

Zpět Krajské školy dostanou peníze na opravy nebo výměnu vybavení

Více než 10 milionů korun poslouží několika krajským školám a školským zařízením na opravy nebo výměnu stávajícího zařízení, které už nevyhovuje současným potřebám. Poskytnutí financí z krajského rozpočtu dnes schválili radní. Současně odsouhlasili vyhlášení veřejné zakázky na novou chemickou laboratoř pro SOŠ a SOU Jílové u Prahy.

Středočeský kraj má v rozpočtu na letošní rok celkem 62 milionů korun určených na velké opravy či havárie ve školách a školských zařízeních. My jsme dnes na radě rozhodovali o částce zhruba 10 milionů korun,“ vysvětlil radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Rada projednala žádosti pěti subjektů. Dvě se týkaly poskytnutí peněz na opravu sociálních zařízení ve škole, Dětský domov Solenice potřebuje opravit sprchové kouty. Další finance získá Gymnázium Mnichovo Hradiště, které chystá kompletní obnovu vybavení učeben a společných prostor, a Základní škola v Mnichově Hradišti, která potřebuje nové vybavení do tří učeben.

Radní dnes také vyslovili souhlas s vyhlášením veřejné zakázky na pořízení nového vybavení do chemické laboratoře pro SOŠ a SOU Jílové u Prahy. Součástí předmětu plnění budou i drobné stavební úpravy, demontáž a likvidace stávajícího vybavení a výměna rozvodů, jako je elektřina, voda a vzduchotechnika. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je zhruba 2,7 mil. Kč. Škola novou chemickou laboratoř pořídí za peníze z krajského rozpočtu určené na vytváření podmínek na zavádění inovativních metod do výuky.


© ilustrační foto SOŠ a SOU Jílové u Prahy

Naše projekty

Agregátor obsahu

 

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00