Agregátor obsahu

Zpět Kutnohorská Galerie Středočeského kraje představila ku příležitosti výročí 60 let od vzniku galerie novou podobu stálé expozice!

Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře se chlubí novou expozicí. Ta nese název „Labyrint" a navazuje na projekt Stavy mysli / Za obrazem, oceněný v roce 2015 cenou Gloria musaealis. K pomyslnému putování labyrintem inspirovala kurátory výstavy kniha amerického religionisty a etnologa Josepha Campbella.

Nová stálá expozice se nachází na ploše 1 300 m2, výstava je koncepčně rozdělena na 21 kapitol uspořádaných do tří základních celků: Výzva, Poznání a Návrat.

O víkendu proběhla v Kutné Hoře vernisáž, které se po boku paní ředitelky Jany Šorfové, zúčastnil také Václav Švenda, radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu, Lucie Cirkva Chocholová, předsedkyně výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch a vedoucí odboru kultury a památkové péče Kateřina Pešatová. 


 

Výstavu můžete navštívit od úterý do neděle 10.00 – 18.00.  Lektorské centrum GASK připravilo pro návštěvníky bohatý doprovodný program, který zahrnuje komentované prohlídky, výtvarné dílny pro rodiny s dětmi, edukační programy pro školy a workshopy zaměřené na sebepoznání.


 


 

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Konference  

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00