Agregátor obsahu

Zpět Obce mohou od července žádat o návratnou finanční výpomoc od kraje

Návratná finanční výpomoc je určena na náročné projekty, na které je pro obce těžké najít dostatek peněz z rozpočtu. Radní na dnešním zasedaní doporučili zastupitelům schválit nová Pravidla, podle kterých budou obce moci podávat žádosti od 1. července 2024 do 13. prosince 2024.

„Na žádosti o návratnou finanční výpomoc bude vyčleněno 20 milionů Kč, přičemž maximální výše žádosti činí 4 miliony korun. Malé obce do 3 000 obyvatel budou moci žádat od 1. července 2024 do 13. prosince 2024 prostřednictvím aplikace eDotace , a to na předfinancování projektu spolufinancovaného z fondů EU/EHP nebo z národních zdrojů,“ upřesnil náměstek hejtmanky pro oblast financí a dotací Michael Kašpar.

Radní také Zastupitelstvu doporučili schválit dvě žádosti o individuální o individuální návratnou pomoc obcím Chocerady a Jizerní Vtelno. Chocerady na Benešovsku získají od kraje individuální návratnou pomoc ve výši 4 miliony korun na projekt zaměřený na snížení energetické náročnosti školní kuchyně v rámci kompletní rekonstrukce zařízení, spotřebičů a stavební části prostor v Základní a Mateřské škole Chocerady.  Celkové náklady projektu činí 16,5 milionu korun, přičemž projekt je podpořen z Operačního programu Životní prostředí 2021-2027 částkou přesahující 8 milionu korun. Jizerní Vtelno požádalo o 1 milion korun, které chce využít na dlouho plánovanou rekonstrukci křižovatky III/27221 a I/16 v obci.  Oprava křižovatky vyjde na 4,5 milionu Kč.


© foto Chocerady, Wikipedie

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00