Agregátor obsahu

Zpět Pokračujeme v kampani #spolecnezacistevlaky

Nepolevujeme a společně s Českými drahami a hlavním městem Prahou pokračujeme v kampani Společně za čisté vlaky. Dopravce dál intenzívně čistí jednotky CityElefant. Kromě toho celá řada z nich už nese speciálních ochranný film anebo folii. Novinkou jsou vybaveny už více než dvě desítky příměstských vlaků. Lak anebo polepy usnadňují odstranění vandalských výtvorů.

České dráhy již nechaly polepy anebo lak aplikovat na více než dvacet jednotek a další jsou plánu. Opatření se týkají nejen exteriérů, ale i interiérů.  Opatření nejenže usnadňuje likvidaci čmáranice, ale zároveň ji výrazně zrychluje. „Nejedná se o žádné umění, ale o prachsprostý vandalismus. Jde o ničení cizího majetku, který slouží veřejnosti,“ shodli se radní pro oblast veřejné dopravy Petr Borecký a ředitel IDSK Zdeněk Šponar. „Chceme, aby byla veřejná doprava čistou a slušnou záležitostí.

Rychlá likvidace ale má druhou stránku – vysokou finanční náročnost. Jen antigraffiti polep anebo nástřik ochranným filmem stojí přes milion korun. Aplikace pak vyřadí jednu jednotku zhruba na týden, chybí tedy v provozu.

Společně s objednavateli dopravy kraj, hlavní město Praha a České dráhy intenzivně řeší i další opatření, která mají zabránit vandalským útokům. Už se osvědčují i hlídky se psy v depech, nejen do CityElefantů ČD instalují kamerové systémy, pokračují i v mediální kampani.





 

Naše projekty

Agregátor obsahu

Bezpečný středočeský kraj  

 

Pohodlné čtení čtvrtletníku Středočech  

logo projektu fandimat  

 

Agregátor obsahu

Videa z kraje

Krajský geoportál nabídne informace o silnicích
Práce na mostu v Sázavě pokračuje dle plánu
U Neratovic pokračuje oprava silnice
Cestující v kraji mohou využívat deseti měsíční kupóny
Kulturní léto Středočeského kraje je v plném proudu
Britský velvyslanec navštívil Hrabalovo Kersko
344.díl, Středočeské noviny, 30.10.2023

Úřední hodiny pro veřejnost

Po, St:
8:00-17:00
Út, Čt:
8:00-15:00
Pá:
8:00-13:00