Agregátor obsahu

Zpět Kraj vybuduje další úsek cyklostezky Greenway Jizera, schválili zastupitelé

Budování dalšího úseku cyklostezky Greenway Jizera ve Středočeském kraji je zase o krok dál. Tentokrát jde o úsek mezi pískovnou Veselá a Bakovem nad Jizerou, na trase mezi Loukovem na hranici kraje a Mnichovo Hradištěm a Bakovem. Zastupitelé dnes, po doporučení radních, schválili uzavření smlouvy.

Cílem celého projektu je umožnění bezpečného pohybu pěších a cyklistů na dálkové páteřní cyklotrase, mimo silnice. Přitom spojuje dvě významná centra, tedy Mnichovo Hradiště a Bakov nad Jizerou,“ říká Petr Borecký, radní pro oblast veřejné dopravy s tím, že Smlouvou o spolupráci mezi krajem a Bakovem se město zavazuje k předání pozemků pro stavbu cyklostezky a kraj se zavazuje cyklostezku vyprojektovat a postavit. Za účelem realizace projektu a následného provozu cyklostezky daruje město dotčené pozemky kraji.

Celý úsek je dlouhý zhruba cca 2,5 km. Předpokládaná cena stavebních prací činí celkem 45,79 milionu korun, přičemž jde o kompletní náklady na přípravu a realizaci akce. Skutečné náklady budou známy až po skončení výběrového řízení na zhotovitele.

Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje (KSÚS) již vypsala výběrové řízení na projektanta tohoto úseku. Nyní probíhá administrace vyhodnocení a ukončení poptávkového řízení, smlouva s projektantem je před podpisem a zveřejněním.

Stavbu chceme zahájit už v roce 2026,“ uzavírá Petr Borecký.


@ foto Greenway Jizera