Agregátor obsahu

Zpět Středočeský kraj pomáhá s navyšováním kapacit základních škol, reaguje tak na potřeby obcí

Zastupitelé na dnešním zasedání schválili vyhlášení programu na podporu rozvoje základních škol se zaměřením na navyšování jejich kapacit. V rámci programu si mohou žadatelé rozdělit až 20 milionů korun.

Tematické zadání Podpora rozvoje základních škol – navýšení kapacity je zaměřeno výhradně na projekty, které nejsou spolufinancované z jiných veřejných zdrojů, než jsou zdroje poskytovatele a příjemce. Jedná se o výstavu, přístavbu či nákup nové budovy za účelem zřízení školy. Navýšení se musí týkat minimálně 50 nových míst pro žáky, respektive dvou nových tříd. „ Přestože Středočeský kraj není zřizovatelem základních škol, smyslem dotačního titulu je snížení finančního zatížení obcí a měst. Víme, že výstavba nové školy či přestavba je velice nákladná investice, a proto se obce snažíme podpořit touto cestou,“ vysvětluje náměstek hejtmanky Michael Kašpar.

Žádat mohou obce s rozšířenou působností a dobrovolné svazky obcí prostřednictvím internetové aplikace eDotace od 19. srpna do 13. prosince 2024. Maximální výše dotace činí 10 milionů korun.