Agregátor obsahu

Zpět Zastupitelé schválili Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy

Krajské zastupitelstvo dnes schválilo Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ve Středočeském kraji na období 2024–2028. Povinnost zpracovávat dlouhodobý záměr v souladu s dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy České republiky ukládá krajskému úřadu školský zákon.

Dokument podrobně mapuje stav vzdělávací soustavy v kraji, vyhodnocuje naplňování Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ve Středočeském kraji 2020–2024, stanovuje priority v oblasti vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ve Středočeském kraji na následující čtyři roky, strategii rozvoje regionálního školství ve Středočeském kraji i strategii dalšího rozvoje sítě škol a školských zařízení. Dlouhodobý záměr je jedním z nejdůležitějších strategických dokumentů, který stanovuje základní rámec pro budoucí podobu vzdělávací soustavy v našem kraji,“ shrnul radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Dokument také analyzuje potřeby na školách ve Středočeském kraji a předkládá vhodná opatření na příští čtyři roky. Věnuje se vzdělanostní struktuře obyvatelstva kraje, nezaměstnanosti a uplatnitelnosti na pracovním trhu. Zaměřuje se nejen na žáky, ale i na pedagogy. Dlouhodobý záměr bude zveřejněn na webu Středočeského kraje.