Agregátor obsahu

Zpět Rada Středočeského kraje v úterý 28. května zavítala do Příbrami a okolí

Vedení Středočeského kraje pravidelně jezdí do regionu a navštěvuje místní školy, firmy, zdravotní a sociální zařízení nebo kulturní instituce. Prvním zastavením byla česká společnost ZAT a. s, která patří mezi lídry v oblasti automatizace jaderné i klasické energetiky, průmyslu, drážních systémů, plynárenství a chytrých systémů. Sídlí přímo v Příbrami a má své pobočky v Plzni, Benešově, na Slovensku a na Kubě. Svou činnost vykonává ve více než 65 zemích světa.

Příbram je spjatá s hornictvím, a tak nesměla chybět návštěva Hornického muzea Příbram. Tato krajská příspěvková organizace patří vůbec k těm nejstarším muzeím (založené r. 1886) a zároveň i k největším ve střední Evropě.

Další zastávkou byla Oblastní nemocnice Příbram. Tato naše nemocnice poskytuje zdravotní péči již od roku 1881 a je klíčovou nemocnicí v celém Středočeském kraji. V minulém roce zde bylo ambulantně ošetřeno 156 372 pacientů a proběhlo 6 419 operací. V posledních letech prochází nemocnice rozsáhlou modernizací, zvlášť významný byl rok 2023, kdy došlo k modernizaci interny, rekonstrukci pavilonu "D" a dostavbě pavilonu "N". Nemocnice také disponuje dvěma novými kamerami pro nukleární medicínu, které pomohou především s diagnostikou onkologických a kardiologických onemocnění.

Součástí výjezdu vedení Středočeského kraje do Příbrami a okolí byla také diskuze se starosty obcí a veřejností, která celodenní program uzavřela.


Na 25. června 2024 je naplánovaná další návštěva v regionu středních Čech a to do Sedlčan.