Agregátor obsahu

Zpět Dětské centrum Chocerady investuje do nových pomůcek a do architektonické studie

Bezmála 1,5 milionu korun chce ze svého fondu investic využít Dětské centrum Chocerady. Radní dnes žádost centra projednali a s použitím fondu souhlasili. Peníze budou využité na nákup pomůcek a také na architektonickou studii k případnému rozšíření tohoto zařízení.

Dětské centrum Chocerady pečuje o zdravotně znevýhodněné děti a pomáhá jejich rodinám. Disponuje vysoce odborným personálem a díky tomu může zajišťovat kromě zdravotních služeb i služby sociální a školské.

Stejně jako jiné příspěvkové organizace kraje, i dětské centrum má k dispozici svůj fond investic, který využívá po souhlasu rady kraje. Centrum chce nyní pořídit za zhruba 900 000 korun zvedací systém pro manipulaci s imobilním pacientem. Další pomůckou v péči o zdravotně postižené je zvedací pult s vanou za bezmála 300 000 korun.

Poslední položkou v žádosti je částka zhruba 300 000 korun na pořízení architektonické studie na rozšíření areálu dětského centra. „ Cílem je vybudovat moderní ambulantní sektor včetně zázemí, případně chráněné bydlení. V novém objektu by mohly být nové ordinace pro dětské fyzioterapeuty a dětské psychology, poradny pro dětské terapeuty nebo logopedy. Architektonická studie ověří, jak a zda by mohl nový objekt fungovat a nastíní také odhad předpokládaných nákladů. Péče o dětské pacienty je velmi důležitým pilířem celého zdravotnictví, proto se v rámci transformace našich dětských center snažíme nabídnout jak samotnou zdravotní péči všem, kdo ji potřebují, tak i pomoc rodinám pečujícím o zdravotně znevýhodněné děti,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.


© foto Dětské centrum Chocerady