Agregátor obsahu

Zpět Film Teorie Tygra 2 získá od Středočeského kraje půlmilionovou dotaci

Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo přidělení individuální dotace půl milionu korun pro film Teorie Tygra 2. Film navazuje na úspěšný celovečerní film Teorie tygra. Uvedení filmu do kin se předpokládá na konci letošního roku.

Žádost producenta filmu, společnost Logline Production s.r.o. o individuální dotaci splnila kritéria schválená Zastupitelstvem Středočeského kraje. Podmínky pro přidělení dotace podrobněji vysvětluje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda: „ Naším cílem je podporovat projekty s přínosem pro lokální ekonomiku a popularizaci regionu středních Čech. Filmaři v tomto případě strávili ve Středočeském kraji 19 z celkových 24 natáčecích dnů. Komise tedy hodnotila pozitivně jednak finanční přínos projektu pro kraj, a také mediální hodnotu výstupů.“ Druhý díl filmu se odehrává převážně na západ od Prahy, na Berounsku a v okolí slapské přehrady. V prvním díle se příběh rozvíjel okolo hlavní postavy stárnoucího veterináře Jana, který v sobě hledal odvahu odejít z dlouholetého vztahu, který ztratil smysl a funkčnost. Druhý díl filmu navazuje na původní téma s odstupem několika let. Film prezentuje krajinu západně od Prahy výtvarným a kompaktním způsobem. Autoři filmu uvádějí, že téměř pravidelně veškeré diskuse s diváky a novináři v České republice i v zahraničí začínaly dotazy, kde byla natáčena ta která scéna. První díl filmu Teorie tygra byl do kin uveden před osmi lety v roce 2016. Film se dočkal velkého diváckého zájmu, získal také nominaci na cenu Českého lva v kategorii Nejlepší herec – Jiří Bartoška a nejlepší herečka – Eliška Balzerová.

Zastupitelé odsouhlasili přidělení individuální dotace ve výši 500 tisíc korun. Předpokládané uvedení filmu do kin je na konci letošního roku.


© ilustrační foto: cinemart